НОВИНИ

13-годишно момче загина в нова катастрофа край село Микре

Момче на 13 години загина, а 6 души са ранени при нова катастрофа в участъка между селата Микре и Сопот. Инцидентът е станал при сблъсък между два леки автомобила челно на главния път от София за Варна. Майката на починалото момче, която е шофирала колата, е настанена в ловешката болница в критично състояние. Остава тежко състоянието и на по-малкото ѝ дете на 12 години.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе
11:50, 18.11.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

В Ловешката болница след инцидента, станал преди обяд, са приети общо 6 души.

Продължава разследването на причините за тежката катастрофа край село Микре между автобус и камион вчера, при която загинаха 9 души, а 19 бяха ранени. Състоянието на 9-те пострадали, настанени в ловешката болница е стабилно. Транспортираните във Военно-медицинската академия трима ранени остават в тежко състояние. Най-сериозно пострадалата жена все още е с опасност за живота, но състоянието ѝ вече е стабилно. Другите двама пациенти - мъж и жена - също имат тежки травми, но са контактни. Критично остава състоянието на двете жени, настанени в болница "Лозенец". В университетската болница " в Плевен са настанени четирима от пострадалите в тежко, но стабилно състояние.

Кметът на Перник Вяра Церовска, откъдето са пътниците в катастрофиралия автобус, обяви понеделник - 20 ноември, за ден на траур.

Вяра Церовска - кмет на Перник: "Ние ще направим и ще използваме БЧК, надявам се да ни дадат една сметка, в която през тях ще може да укажем помощ на всички, които имат нужда."

Церовска съобщи, че семействата на загиналите ще бъдат подпомогнати с еднократна помощ от 325 лева.

Според полицията в Ловешка област стават най-много катастрофи със загинали в страната. В участъка край село Микре за 4 години са загубили живота си 103-ма души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След катастрофата край Микре: понеделник е обявен за Ден на траур в Перник
След катастрофата край Микре: понеделник е обявен за Ден на траур в Перник
Пеещите фонтани в Пловдив излизат в зимна ваканция
Пеещите фонтани в Пловдив излизат в зимна ваканция