Четирима възрастни и две деца пострадаха, а 13-годишно момче загина при катастрофа на два леки автомобила между селата Струмяни и Градешница на Главен път Е-79. Инцидентът е станал малко преди 12 часа. Пострадалите са транспортирани в благоевградската болница. Двама от тях са в тежко състояние с опасност за живота.

Двата автомобила - със сръбска и с българска регистрация, се удрят челно. В българския джип, който се движил в посока София, пътуват двама възрастни и едно дете, а в сръбската кола семейство с две деца.

Ангел Никудински: Водачът, дето е на сръбската кола, той навлиза в платното на софийската кола.

Очевидци предполагат, че на сръбския шофьор му е прилошало и е изгубил контрол върху автомобила. На предната седалка до него е пътувал 13-годишният му син. Той е починал. След като чули удара, работници от намиращ се наблизо цех веднага се притекли на помощ, за да извадят пострадалите.

БНТ: Линейките бързо ли дойдоха?
Кръстю: Не беше много бързо, ама па дойдоха.

Пристигат четири линейки - по една от Кресна и Сандански и малко по-късно две от Благоевград. Транспортират в благоевградската болница първо хората от сръбския автомобил, тъй като те са по-тежко пострадали. Помогнал е и гръцки лекар, оказал се на местопроизшествието.

Ангел Никудински: Оказа първа помощ на всички пострадали - шиниране, абокати, обездвижване, каквото се наложи, там прави всичко.

Сръбският шофьор и съпругата му са в тежко състояние. Мъжът ще остане в благоевградската хирургия.

Д-р Николай Нешев - хирург в благоевградската болница: С двустранно счупени ребра, с хемоторакс двустранно, с пневмоторакс вдясно.

Съпругата му се очаква да бъде транспортирана в "Пирогов" в столицата.

Д-р Нешев: Със счупване на шийни прешлени с много тежка лицева травма и със счупване на бедро.

Българският шофьор също е с много травми, но няма пряка опасност за живота му.