НОВИНИ

Единна система за туризма е сред приоритетите за 2017 г.

Служебният министър на туризма Стела Балтова се ангажира с готовност да се осигури максимално добра среда за силен летен сезон. Тя обясни, че ѝ предстоят срещи с различни нива в държавата, на които да се координират действията за лято 2017 г. Сред приоритетите на министерството са осигуряване на курортите с професионално подготвени кадри и изсветляване на бизнеса чрез въвеждането на единната идентификационна система.

Цветелина Атанасова
от Цветелина Атанасова
19:22, 07.02.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Близо 1/3 от над 200 плажа по българското крайбрежие се отдават на концесия. И всяка година още от студените месеци започват притеснения - ще останат ли плажни ивици без спасители и медицински пунктове. Ще може ли да се осигури така нареченият плажен комфорт на летуващите, защото не е тайна - нашето крайбрежие става все по- тясно за плажуващите. Ето защо министър Балтова информира, че в момента се прави проверка на всяка една концесия.

Стела Балтова - служебен министър на туризма: "В момента има 49 плажа, в които действа концесия, има няколко, които предстои да бъдат подписани, 5, които до 28 февруари предстои да бъдат подписани договори".
;

"Интересът на държавата е плажовете да се стопанисват по най-добрия начин", подчерта служебният министър и допълни, че за плажовете „Нестинарка", „Бургас-Север" и „Поморие-Централен" има жалби и затова процедурата е замразена. За 6 плажа - Кранево и Варна - централни плажове, къмпинг Юг, Свети Влас - болница, Ахтопол - север и Росенец, ще има тръжна процедура.

Стела Балтова - служебен министър на туризма: "Законосъобразно е и считам да се пусне търг по Закона за държавната собственост за отдаване под наем, за да може да бъде защитен интересът на държавата и да бъдат качествено обслужени през предстоящия сезон".

В момента 63 плажа са отдадени под наем. Статутът на екоплажовете Карадере, Иракли и Корал се запазва. От Министерството подготвят специален пакет от мерки с екоминистерството и това на регионалното развитие за целогодишен контрол по договорите и поддържането на плажовете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенска невроложка стана хит с певческите си умения
Русенска невроложка стана хит с певческите си умения
Силистренската болница ще съди Здравната каса заради неизплатени средства
Силистренската болница ще съди Здравната каса заради неизплатени средства