НОВИНИ

Единственото средно училище в с. Първомай вече ще има физкултурен салон

От следващата учебна година, Средно училище "Св. Паисий Хилендарски" в петричкото село Първомай ще има физкултурен салон. В него в момента се обучават повече от 400 деца от първи до 12 клас, а часовете си по физическо възпитание провеждат на открито.

bnt avatar logo
от БНТ
09:38, 08.06.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Единственото училище в село Първомай разполага с няколко игрища на открито за различни видове спорт. През най-студените дни или когато вали силен дъжд, децата провеждат часовете по физическо възпитание и спорт на закрито.

Румен Стоянов - директор на СУ "Св. Паисий Хилендарски" - село Първомай: Сега ползваме само стаи, по една стая с една тенис на маса. Имаме стая занималня по интереси.
Стоян Рагев - преподавател по физическо възпитание и спорт: В голямото желание някога децата взимат и лопати, чистят сняг, за да играят, което не е пресилено. Казвам го открито. Когато дойдат горещините - май, юни. Примерно 6-ти, 7-ми час става 40 градуса жега и направо е немислимо децата да ги излагаме на такава топлина.

Училището кандидатства по Програма за развитие на селските райони и към момента има уверение от Община Петрич, че проектът е одобрен и ще бъде финансирано изграждането на така чакания от години физкултурен салон.

Румен Стоянов - директор на СУ "Св. Паисий Хилендарски" - село Първомай: Ще получим финансиране за 585 000 лв да бъде изградена спортна зала с 660 кв. метра полезна площ.

Новата сграда ще се ползва освен като физкултурен салон и за културни прояви на училището.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тома Биков: Искаме всички да разберат, че има смисъл от партийните субсидии
Тома Биков: Искаме всички да разберат, че има смисъл от партийните субсидии
Банско започва мащабна кампания за разделно събиране на отпадъците
Банско започва мащабна кампания за разделно събиране на отпадъците