НОВИНИ

"Една арабска принцеса" - книга за тайните на жените в арабския свят

Книга за съдбата на жените в Близкия изток на американската писателка Джийн Сасън излиза на българския пазар. Тя е смесица от публицистика и художествена проза. Зад образа на принцеса Султана ал Сауд, се крие източник от кралското семейство Ал Сауд, което и в момента управлява Саудитска Арабия. В книгата са описани и трусовете в арабския свят от последните години.

Весела Смилец
от Весела Смилец
12:34, 07.02.2016
7432
Чете се за: 00:25 мин.
Още

Жените в Близкия изток винаги са се борили за правата си. Това съществува открай време. Друг е въпросът дали те биват чувани. И може би именно за да бъдат чути, за да бъде чута тяхната болка Джийн Сансън разказва една история на принцеса Султана Сауд, в която тя изразява не просто дълбоката мъка, която жените там крият в душата си, а техните въжделения, тяхното желание за нормален живот.

Ако първата книга на писателката разказва от името на Сулатана Сауд беше по-пряма, по-агресивна, то тази книга ни въвежда в едни дълбоки тайни. Тук става въпрос за мистичното разбулване на тайните на жените от Арабския свят като в книгата много плавно е описан подходът на жените към тяхната свобода, към техните искания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малки откриватели търсиха съкровища в Природонаучния музей в София
Малки откриватели търсиха съкровища в Природонаучния музей в София
Протестиращите на Кулата вдигнаха блокадата до 14 ч.
Протестиращите на "Кулата" вдигнаха блокадата до 14 ч.