Популярни оперни арии с рок аранжимент и златни рок хитове, в изпълнение на солисти и хора на Държавна опера Русе. Това включва музикалният спектакъл „Една нощ в операта“, който е съвместен проект на Русенската филхармония с Николо Коцев и рок група „Кикимора“. Диригент е Юрий Илинов, а солисти Теодора Чукурска, Петър Костов, Александър Крунев, със специалното участие на Нора Караиванова.

Русе

В програмата на спектакъла са включени известни творби на Верди, Бизе, Пучини и Моцарт, арии от рок операта „Нострадамус“ и Бохемската рапсодия на Куин.

Николо Коцев – рок група „Кикимора“
„Този концерт е интересен за всички, защото ние предлагаме един много интересен прочит на до болка познати оперни арии с рок аранжимент и изпети от Александър Атанасов – солиста на „Кикимора“ – по един съвсем различен начин, съвсем различна интерпретация – тази на рок певеца. Комбинирано с респекта, който ние имаме към тази сериозна музика, се получава една наистина интересна сплав, която се надявам дори и заклетите любители на консервативното оперно изкуство да харесат.“

На 20 януари рок група „Кикимора“ ще представи грандиозен концерт с голям симфоничен оркестър на сцената на Държавна опера – Стара Загора, под наслов „Children in Time“. Ще бъдат изпълнени любими песни на легендарните DEEP PURPLE и RAINBOW, в съпровод на оркестъра на операта. Диригент ще бъде талантливият русенец Димитър Косев. Аранжиментите и оркестрациите са на Николо Коцев.