НОВИНИ

​Една от най-богатите жени в Русия загина при авиокатастрофа в Германия

Наталия Филева е съсобственик на втората по големина авиокомпания в родината си. Тя е сред трите жертви на борда на частен самолет, който се разби при кацане край Франкфурт. Причините се разследват.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
16:57, 01.04.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Частният самолет, в който са били Филева, неин спътник и пилот, е паднал при заход за кацане в Егелсбах след полет от Кан, Франция. Останките на едномоторната шестместна машина Епик Ел Ти са пръснати сред зеленчукови насаждения в радиус от 20 метра.

Клаудиа Ланге - кмет на Егелсбах: Случило се е докато е имало много хора в гората и по пътищата, слаба Богу никой не е пострадал.

Случаят ще се разследва и от руските власти. 55-годишната Филева е голям акционер в руската авиокомпанията ЕС-7. Превозвачът има 96 самолета, лети до 181 точки в 26 страни и е основен конкурент на Аерофлот. Списание "Форбс" оценява богатството на Филева на 600 милиона долара.

Междувременно двама души са загинали при удар на полицейската кола, пътувала към мястото на катастрофата, в друг автомобил край летището. Тримата служители на реда в патрулката са сериозно пострадали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огнена стихия край Клисура: Горят над 50 дка букова гора (ВИДЕО)
Огнена стихия край Клисура: Горят над 50 дка букова гора (ВИДЕО)
Дънките не трябва да се перат повече от един път месечно
Дънките не трябва да се перат повече от един път месечно