НОВИНИ

1/3 от полетите във Франция бяха отменени заради стачка

Около 30 на сто от планираните за днес полети бяха отменени във Франция заради стачката на държавните служители, съобщи телевизия Бе Еф Ем.

bnt avatar logo
от Източник: БГНЕС
11:54, 10.10.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Главното управление на гражданската авиация на Франция помоли авиодиспечерите да съкратят полетите от летищата в Париж, Бордо, Лион, Ница, Марсилия и Тулуза. По данни на Бе Еф Ем френският превозвач Air France („Ер Франс”) съкращава полетите си със 75 процента. Става дума за полети с малка и средна продължителност.

Британският нискотарифен превозвач Easyjet (Изиджет”) обяви, че отменя 104 полета за Франция тази вечер и утре сутрин. Ирландската компания Ryanair („Райнеър") също отмени 220 полета заради стачка на авиодиспечерите. Националната железопътна компания на Франция съобщи, че „сериозни промени в графика на влаковете днес не се очакват”.

Представители на автономния оператор на парижкия транспорт RATP (държавна структура, която управлява обществения транспорт в Париж и предградията) също съобщиха, че няма да има нарушения в работата на метрото, автобусите и трамваите.

По данни на профсъюзите днес в цяла Франция ще има над 150 митинги и демонстрации в 90 департамента. Очаква се в акциите да се включат 5,4 млн. французи, които са против предлаганите от правителството мерки. Те протестират конкретно срещу възможното съкращение на длъжности и настояват за индексация на заплатите.

Освен летищата, стачката ще засегне работата на болниците, образователните учреждения и правоприлагащите структури във Франция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иновациите в изкуството ще обсъждат в Пловдив
Иновациите в изкуството ще обсъждат в Пловдив
Летище София посрещна 5-милионния си пътник (СНИМКИ)
Летище София посрещна 5-милионния си пътник (СНИМКИ)