НОВИНИ

Няма жалби за нарушения в изборния ден в Шумен

До този момент в РИК няма подадени жалби за нарушения на изборния процес в днешния ден. ОТ РИК се произнесоха по жалба, която е постъпила в деня за размисъл. В 16 секции са направени промени в състава им, заради неявили се членове. В една секция в Шумен е взето решение тя да работи с намален състав. Избирателната активност е 25,28%.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
13:37, 26.03.2017 (обновена)
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Сигналът, по който днес се произнесе РИК, се отнася за раздаване на агитационни материали в търговски обект. В кутия за дарения имало прегъната листовка на един от кандидатите за народни представители и при завъртане можело да се види името му. По информация на дежурния охранител на магазина листовката е в кутията от 10 дни. Кутията е собственост на сдружение, което събира дарения. Членовете на РИК, извършили проверката, са дали указание кутията да се покрие. РИК оставя без уважение жалбата на политическата партия.

В Шуменска област не са много пристигналите от Република Турция, за да гласуват. В село Тимарево те са 30 души. Там се срещнахме със семейство Мурат. Вижте какво ни казаха в следващия репортаж.

От 15 години насам животът на Хатче и Неджати Мурат е между Турция и България. Запазили са дома си в Тимарево и всяка година се връщат за няколко месеца.

Неджати Мурат: "Родени сме тук. 35-36 години съм живял тук, принудително преселване беше".
Хатче Мурат: "Нашите очи тука са отворени. 1954 г. съм родена, тук учих, всичко тук".

Въпреки че голяма част от семейството им живее и работи в Турция, сърцето ги тегли насам. Затова никога не са спирали да се интересуват от живота в България.

Неджати Мурат: "Искаме всичко да е хубаво тука.. За нас да е хубаво, за живеещите тука, за пенсионерите да е хубаво. В Европа животът е по-друг. Всичко е подготвено за младите, имат бъдеще, пенсионерите имат бъдеще. Всеки пенсионер може да обикаля света".
Хатче Мурат: "Мир искаме, всичко хубаво да е, искаме хубав живот".
Неджати Мурат: "Искаме политиците, партиите, които водят кампании да бъде обединяващо, а не разделящо".

След като за пореден път гласуваха и поговориха с приятели, се прибират в дома си, за да проследят пред телевизора изборния ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В селата Добри Лаки и Раздол вече не вярват на политиците
В селата Добри Лаки и Раздол вече не вярват на политиците
33 сигнала за нарушения са подадени на откритата телефонна връзка в МВР
33 сигнала за нарушения са подадени на откритата телефонна връзка в МВР