НОВИНИ

Едно семейство, отдадено на българската армия

Денят на храбростта е от изключиелно значение и за едно младо семейство, в което армията все още е символ за чест и патриотизъм. Той е военнослужещ, а тя израства в семейство, в което и баща й, и сестра й са такива. А сега отглеждат и малката си дъщеря с ценностите, които армията им предава. Вижте историята на семейство Стефанови.

Мина Петрова
от Мина Петрова
11:10, 05.05.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Капитан Пламен Стефанов мечтае да бъде военен още от малък. Дядо му го подтиква да стане пилот, но той избира сухопътните войски. След 16 години в армията е бил е на три мисии извън страната - една в Босна и Херциговина и две в Афганистан.

Капитан Пламен Стефанов: "Беше интересно за мен. Научаваме нови неща, нещата, които ги пише в литературата, проверяваме до колко са така."

През 2004 година се запознава с Гергана. Сега, тя е майка на малката им дъщеря, работи като счетоводител и се справя с предизвикателствата, които носи професията на мъжа й.

Гергана Стефанова: "Най-голямото предизвикателство е това, че съумяваме въпреки неговата ангажираност по национални празници, той е ангажиран за доста мероприятия, въпреки всичко успяваме да отделим изключително много време за себе си, за нашето семейство и за това прекрасно създание. Ние сме си изключително голяма упора един на друг. Подкрепяме се във всичко, аз го подкрепям във всяко едно негово решение."

Капитан Стефанов учи във военната академия и се надява кариерата му в българската армия, да продължава да се развива.

Капитан Пламен Стефанов: След завършването си тук ще продължа развитието си като офицер в армията през длъжности като началник щаб на батальон, заместник командир на батальон, командир на батальон и живот и здраве, до където мога.

Постъпвайки в армията, смятам че сме поели дълг и отговорност към страната и родината за това да допринесем това тя да бъде сигурна, както за нас, така и за нашите деца след време. И това е един патриотичен дълг, който нося с гордост и чест.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия, Турция и Иран с меморандум за създаване на зони за сигурност в Сирия
Русия, Турция и Иран с меморандум за създаване на зони за сигурност в Сирия
Веселин Марешки ще си даде сам имунитета, след като изложи фактите
Веселин Марешки ще си даде сам имунитета, след като изложи фактите