Едри животни застрашават безопасното преминаване по Околовръстното шосе. За това сигнализираха зрители на БНТ 2, които днес са се движили през опасния участък. Безстопанственото разхождане на добитък близо до пътното платно е честа причина за катастрофи. Към кого да се обърнем, за да избегнем подобни инциденти - вижте в репортажа на Гергана Шумкова.

София

Околовръстото шосе е един от най-натоварените пътища на София. Шофирането тук е доста опасно не само заради високите скорости на колите, но и защото през летния сезон често могат да бъдат видяни крави, които пасат в непосредсвена близост до шосето.

След като наши зрители ни сигнализиираха, че днес отново е имало животни до пътното платно, ние се обърнахме към Министерството на вътрешните работи. От ведомството обясниха, че контролът в подобни случаи се извършва от Пътна полиция. Именно там трябва да подаваме сигнал, когато забележим безстопанствени животни, които се разхождат близо до пътното платно и създават препоставка за пътнотранспортни инциденти.