НОВИНИ

Египетски съд постанови смъртни присъди за 11 терористи

Наказателен съд в египетската провинция Гиза постанови днес смъртно наказание за 11 души, обвинени в тероризъм, съобщи съдебен говорител, цитиран от ТАСС. Решението е изпратено за одобрение до върховния мюфтия на страната, уточни той.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:47, 09.09.2017
Чете се за: 00:25 мин.
По света
египетски съд постанови смъртни присъди терористи

Всички осъдени на смърт са членове на терористична групировка, известна като "клетката от Гиза". Подсъдими по делото са общо 26 души, обвинени във формиране на незаконна структура, участие в дейността на екстремистка групировка, опити за дестабилизация на обстановката в страната и подготовка на терористични атентати в Египет.

Магистратите решиха присъдите на останалите членове на "клетката от Гиза" да бъдат огласени на 22 октомври. Също тогава, след като въпросът бъде разгледан от върховния мюфтия, ще бъде оповестено и окончателното решение за съдбата на 11-те радикали, осъдени на смърт.

Според законодателството на Египет преди да бъде постановена окончателна смъртна присъда, тя задължително трябва да бъде утвърдена от мюфтията. Съдебните инстанции в страната обаче не са длъжни да изпълняват решения на висшия официален духовник, уточнява ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строителни фирми оставиха четири столични квартала без ток
Строителни фирми оставиха четири столични квартала без ток
Днес е Световният ден на първата помощ
Днес е Световният ден на първата помощ