НОВИНИ

Египетските сили за сигурност разпръснаха протестиращите срещу президента

Египетските сили за сигурност използваха сълзотворен газ, за да разпръснат протести срещу президента Абдел Фатах ас Сиси, в които участваха малък брой хора въпреки очакванията на опозицията днес да е ден на масови демонстрации срещу държавния глава.

bnt avatar logo
от БТА
22:39, 25.04.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света
египетските сили сигурност разпръснаха протестиращите президента

По-рано този месец хиляди египтяни, разгневени от решението на Сиси да отстъпи два египетски острова на Саудитска Арабия, призоваха за оставка на правителството на най-масовия протест откакто бившият генерал стана президент през 2014 г.

Днес силите за сигурност се постараха да попречат на повторение на този сценарий, като блокираха пътищата в Кайро, водещи до обичайното място за потегляне на протестни шествия, и като разпръснаха със сълзотворен газ протест в квартал Доки. Над столицата прелитаха хеликоптери и изтребители, а сълзотворен газ бе използван за разпръсване и на други демонстрации.

През последните дни полицията арестува над 90 души в страната. Вчера вътрешният министър Магди Абдал Гафар заяви, че ще се действа сурово срещу "всякакви опити за дестабилизиране на националната сигурност" и поставянето под риск на важни публични сгради и полицейски участъци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​САЩ подкрепят идеята за операция на НАТО за намаляване на мигрантския поток
​САЩ подкрепят идеята за операция на НАТО за намаляване на мигрантския поток
​Идва ли краят на мултикултурна Европа?
​Идва ли краят на мултикултурна Европа?