НОВИНИ

Неразрешена маневра е причина за дерайлиралата цистерна на гара Бяла

Цистерна с газ дерайлира на гарата в Бяла. Собственик е фирмата "Булмаркет", която беше разследвана и за катастрофата в Хитрино през 2016 година. При инцидента днес няма пострадали хора, не е имало и изтичане на газ.

bnt avatar logo
от Ива Колева
17:40, 20.01.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Малко преди 9.30 часа днес маневрен състав на фирма „Булмаркет" извърша маневра на гара Бяла, за която не е получил разрешение. Вследствие на това цистерна с газ излиза от релсите.

Димитър Славов - кмет на община Бяла: „При рутинна маневра, машина с три цистерни подминава един подвижен сигнал и тогава се задейства едно устройство, което е направено точно за такива случаи - за мерки за безопасност. При много ниска скорост, само един метър дерайлира последната цистерна. Много бързо бяхме там."

На мястото на инцидента пристига кран от Горна Оряховица. В 12.30 часа цистерната е върната на коловоза.

Добромир Денев - ръководител движение на гара Бяла: „Това са неща, които не трябва да се случват, само че поради техническа или човешка грешка се случват."

И въпреки че опасност за населението няма, Владимир Дръндаревски си спомня трагедията в село Хитрино през декември 2016 г., когато отново цистерни на фирма „Булмаркет" дерайлираха и стана експлозия, която отне живота на 7 души и рани десетки.

Владимир Дръндаревски: „Естествено, че представлява опасност. Някой не си е свършил работата, това е. Има си стрелочници, има си шофьор на влака, т.е. машинист."

Потърсихме за коментар управителя на фирма „Булмаркет" Станко Станков, но той не отговори на обаждането ни. Вече е назначена комисия за установяване на причините за инцидента на гара Бяла.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Командоси пробват прототипи за стената на Тръмп по границата с Мексико
Командоси пробват прототипи за стената на Тръмп по границата с Мексико
Красимир Балъков: Михайлов трябва да остане президент на БФС
Красимир Балъков: Михайлов трябва да остане президент на БФС