НОВИНИ

ЕК е загрижена от блокадата на българско-гръцката граница

Наблюдаваме обстановката с блокадата на българо-гръцката граница отблизо и със загриженост. Това заяви на пресконференция в отговор на въпрос говорителят на Европейската комисия по въпросите на вътрешния пазар Лусия Кодет.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:36, 12.02.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света
загрижена блокадата българско гръцката граница

По нейните думи обстановката създава заплаха пред свободното движение на стоки. Българските и гръцките власти уведомиха ЕК съобразно съответния регламент, който изисква двете държави и комисията да обменят данни за възможни препятствия пред свободното движение на стоки, както и планираните мерки за облекчаване на положението, съобщи говорителят.
Гръцките власти подават информация, но главно за обстановката, не и за предвидените мерки. На 10 февруари изпратихме писмо до Атина, отбеляза Кодет по повод липсата на достатъчно данни от гръцката страна.
Спазването на европейското законодателство и опазването на вътрешния ред са задачи на държавите от ЕС. Вярваме, че диалогът между засегнатите страни ще помогне препятствията пред движението да не продължат дълго и да не доведат до икономически загуби, посочи Кодет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гранични полицаи са неутрализирали престъпна група за трафик на хора
Гранични полицаи са неутрализирали престъпна група за трафик на хора
Данъчните проверяват фирмите на Делян Пеевски
Данъчните проверяват фирмите на Делян Пеевски