Двайсет и седемте страни членки на Европейския съюз нямат намерение да предоговорят постигнатото с Великобритания споразумение за нейното излизане от ЕС. Това заяви днес заместник-говорителката на Европейската комисия Мина Андреева, цитирана от Франс прес.

"Споразумението, поставено на масата на 25 ноември, е най-доброто и е единственото възможно. И дума не може да става за предоговаряне", каза тя.

"Изхождаме от принципа, че Великобритания ще напусне ЕС на 29 март 2019 г. и не искаме да спекулираме с други варианти", заяви председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер след телефонен разговор с британския премиер Тереза Мей снощи.

Попитана за обявеното днес решение на Съда на ЕС, според което Великобритания може едностранно да реши да се откаже от Брекзит, без да пита останалите 27 държави членки, говорителката Мина Андреева посочи, че ЕК "взима под внимание" подобен вариант.

Съдът на ЕС: Великобритания може едностранно да се откаже от Брекзит

Съдът на ЕС: Великобритания може едностранно да се откаже от Брекзит

Съдът на Европейския съюз отсъди, че Великобритания може едностранно да отмени решението си за напускане на Евросъюза без да се консултира с други-дър...

Вотът за Брекзит в Лондон може да бъде отложен

Вотът за Брекзит в Лондон може да бъде отложен

Британският премиер Тереза Мей ще направи извънредно изявление в 17:30 часа българско време. Новината идва, след като Би Би Си съобщи, че насроченият...