НОВИНИ

ЕК официално предложи отпадане на визовия режим с Турция

Предложението на Комисията е визите да отпаднат от юни тази година. За да влезе в сила, то трябва да бъде одобрено от Европейския парламент, както и от всички страни от Евросъюза.

официално предложи отпадане визовия режим турция
bnt avatar logo
от БНТ
15:03, 04.05.2016 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Пет от 72-те изисквания от Брюксел към Анакара все още не са изпълнени. Турция трябва да направи допълнителни промени в области като борбата с корупцията, защитата на данните, правното сътрудничество с всички държави в Европейския съюз. Освен това Брюксел трябва да укрепи взаимодействието с Европол и да въведе промени в законодателството за борба с тероризма.

Безвизовият режим, обаче, няма да се отнася за пътувания до Ирландия и Великобритания, както и до асоциираните държави към Европейския съюз. В тази група влизат Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария. Ето какво заяви още заместник-председателят на Европейската комисия.

Франс Тимерманс, зам. председател на ЕК: През последните седмици Турция постигна внушителен наппредък. Предстои още работа, но ако Турция успее да запази постигнатото и продължи със същото темпо, могат да изпълнят и останалите изисквания.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови 110 автобуси тръгват в София от септември
Нови 110 автобуси тръгват в София от септември
Двама души загинаха при пореден тежък инцидент на пътя
Двама души загинаха при пореден тежък инцидент на пътя