НОВИНИ

ЕК отпусна на България още средства за охраната на границата

Днес еврокомисията отпусна на България допълнително 1 милион и 200 хиляди евро. Те са част от одобрените 160 млн. за бежанци.

bnt avatar logo
от БНТ
19:48, 10.07.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Вътрешният министър Валентин Радев посочи, че с тези средства ще се закупят нови камери и термодатчици за засичане на нарушители през оградата с Турция.

Радев посети европейския парламент за изслушването на естонския министър на вътрешните работи, за да добие представа за проблемите, които ще наследим, след като поемем председателството на ЕС. Министърът коментира и темата за новия софтуер на ГДБОП, който може да следи мобилните ни комуникации.

Валетнин Радев - министър на вътрешните работи: "По-добре повече софтуер, колкото може повече да закупим, ако имаме средства. И да се наблюдава всичко. Някой, ако има опасения от това, да знае, че това е цената за сигурността. Колкото повече, разбира се законно, ни следят, слушат, толкова по-добре, защото ще хванат лошите. Ще хванат тези, които ни мислят лошото - някакви може би радикални елементи или бъдещи терористи. Така че аз съм спокоен, надяваме се и вярвам, че това ще бъда направено по закона, използването на този софтуер имам предвид. И всички би трябвало така да гледат на него, а не да се притесняват, че той би бил използван за някакви други нужди".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще се върнат ли паветата на булевард Прага?
Ще се върнат ли паветата на булевард "Прага"?
Над 2 хиляди евро глоба за антирадарно устройство в Гърция
Над 2 хиляди евро глоба за антирадарно устройство в Гърция