НОВИНИ

ЕК представи оценката си за възможните решения по въпросите с миграцията

ЕК представи днес предложенията, свързани с въпросите на миграцията, в навечерието на насрочения за утре и вдругиден Европейски съвет.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:42, 27.06.2018
Чете се за: 00:29 мин.
По света
представи оценката възможните решения въпросите миграцията

Комисията отбелязва, че вече е широко установена невъзможността държавите от ЕС да се справят с мигрантите самостоятелно. Допълва се, че различията в отношението към мигрантите в отделните държави от Общността е причината за тяхното самоволно движение в ЕС. ЕК уточнява, че до края на юли е възможно да бъде постигнато единодушие по промяната в правилата за подслоняването на мигранти, за изискванията за предоставянето на закрила, за разселването. До края на годината изглежда възможно одобряването на промените в правилата от Дъблин (за отговорността на държавите от ЕС да разглеждат молбите за закрила), както и за процедурите за присъждането на защита.

Засега е неясно кога би могло да се постигне споразумение по промените в европейската визова политика и за временното възобновяване на проверките по вътрешните граници на Шенген. Отбелязва се, че засега липсват необходимите три милиарда евро за продължаване на действието на споразумението за миграцията с Турция. Предвижда се от тази сума два милиарда евро да бъдат отпуснати от бюджета на ЕС, а останалият един милиард да бъде от вноски на отделните държави от Общността.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството отпусна средства за оборудване на вертолети за гасене на пожари
Правителството отпусна средства за оборудване на вертолети за гасене на пожари
Американско момиче откри рекорден брой четирилистни детелини
Американско момиче откри рекорден брой четирилистни детелини