НОВИНИ

ЕК ще обсъди отново въпроса с визите за САЩ и Канада за българи и румънци

Европейската комисия ще обсъди отново следващата седмица въпроса с т. нар. визова реципрочност със САЩ и Канада, съобщи на пресконференция говорител на институцията. САЩ и Канада все още искат гражданите на България и Румъния да имат визи, за да влязат на тяхна територия. САЩ изключват от схемата си за освобождаване от визи също гражданите на Полша, Кипър и Хърватия.

bnt avatar logo
от БТА
13:58, 07.07.2016
Чете се за: 00:22 мин.
По света
обсъди отново въпроса визите сащ канада българи румънци

През април обсъдихме веднъж този въпрос, но сега е време да потърсим решение, поясни говорителят на комисията. Той потвърди, че идния понеделник в Брюксел пристига канадският министър за имиграцията, бежанците и гражданството Джон Макколъм.

Говорителят коментира, че ЕК очаква търговското споразумение между ЕС и Канада да бъде одобрено и приложено, защото е добро. По-рано тази седмица ЕК предложи споразумението да бъде одобрено от всички парламенти в ЕС, преди да влезе в действие.

През май България и Румъния официално предупредиха, че биха се въздържали да подкрепят споразумението с Канада, докато въпросът с визите за техните граждани не намери решение. Предвижда се процесът по ратификация на споразумението да продължи две години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да прекосиш България с каяк, колело и на крак
Да прекосиш България с каяк, колело и на крак
Извършителите на атентата в Сарафово ще бъдат изправени пред съда до дни
Извършителите на атентата в Сарафово ще бъдат изправени пред съда до дни