Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева откри тази вечер в Струмица социален център за хора с увреждания. Центърът е реконструиран и оборудван с българско финансиране по програма "Официална помощ за развитие".

Центърът ще се ползва от неправителствени организации за хора с увреждания - зрителни, слухове, интелектуални и физически. Целта е хората по-лесно да се интегрират в обществото.

Екатерина Захариева - вицепремиер и министър на външните работи: Точно миналата година премиерът Борисов връчи лично на премиера Заев тук, с кмета тогава се видяхме, ключа от автомобила, с който могат да се транспортират хората с уврежданията. И това е, бих казала, надграждане над този проект. По нашата помощ за развитие тази година се отпускат над 1 милион лева. 11 проекта, като този е един от най-важните. А именно 280 хиляди лева за реконструкция на стара сграда, която ще бъде мултифункционален център за хората с увреждания.

11 проекта, които се реализират на територията на Република Македония, са с различни насоченост. Сред реализираните проекти има такива за оборудване на център в Охрид за деца аутисти, такъв център беше оборудван и в Скопие.