НОВИНИ

Екатерина Захариева представи идеите си за съдебната реформа

ГЕРБ, АБВ и части от Реформаторския блок и Патриотичния фронт ще подкрепят Екатерина Захариева за правосъден министър. Совалката с цел да убеди партиите да гласуват за нея продължи няколко часа.

bnt avatar logo
от БНТ
14:50, 17.12.2015
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Реформаторите не са взели единно решение и затова утре всеки ще гласува по съвест. Ясно е само, че Радан Кънев няма да преосмисли позицията си да не подкрепя новия министър. Патриотичният фронт остава разделен в подкрепата си за Екатерина Захариева.

След срещата с нея в парламентарната група, на която са присъствали 16 от общо 18 депутати, 9-ма са гласували "за" и 7 "против". Против е Валери Симеонов и неговата формация. ВМРО застава зад кандидатурата.

От АБВ обявиха подкрепа за Екатерина Захариева. В разговора с тях тя е поела ангажимент да обсъждат предварително всеки важен законопроект. Гласуването ще бъде утре първа точка в работата на парламента.

Екатерина Захариева - номинирана за министър на правосъдието: "Много, много спешно и важно трябва да се случат измененията в Закона за съдебната власт, които са подготвени от предишния екип на министерството. Има и предложения, внесени в НС, но считам, че трябва да стъпим на проекта, разработен от предишния екип, защото има много добри идеи, но те трябва да бъдат променени в съответствие на това, което се случи като изменение на Конституцията. Повечето от тях изразиха подкрепа. Надявам се утре в зала да получа тяхното одобрение."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гугъл с дудъл за 245-годишнината от рождението на Бетовен
Гугъл с "дудъл" за 245-годишнината от рождението на Бетовен
Владимир Путин: Учудва ме беззъбата позиция на българското ръководство
Владимир Путин: Учудва ме беззъбата позиция на българското ръководство