НОВИНИ

Екатерина Захариева премери сили с дипломатите скиори и награди най-добрите

Ски състезание за дипломати се проведе за девета поредна година в Банско. В него участваха над 70 представители на дипломатически мисии у нас и техни приятели. Състезанието е под егидата на Министерството на външните работи и на Спортното министерство.

bnt avatar logo
от Николай Янев
16:30, 10.03.2018 (извънредно)
5673
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
екатерина захариева премери сили дипломатите скиори награди добрите

Сред мъжете дипломати в ски спусканията в категориите до 50 и над 50 години победители станаха Никола Одибер от посолството на Франция у нас и Йорг Шуграф от немското посолство .Зрителите останаха доста впечатлени от най-малкия участник в ски надпреварата –почти петгодишния Петър Кръшняк. Той участваше заедно със семейството си.


;

Съорганизатор от страна на дипломатите бе австрийският посланик Роланд Хайзер.

Роланд Хайзер-посланик на Австрия: Това е дипломация по един малко по-различен начин.Атмосферата е много хубава ,всички виждаме -условията са прекрасни, Банско е най-добрият курорт .

Външният ни министър Екатерина Захариева бе най-бърза и в двата манша при жените дипломати.

Екатерина Захариева-министър на външните работи: Мисля,че спортът обединява, спортът е здраве ,но тука на това прекрасно място е много добър начин да се прави също дипломация.

Много забавна и атрактивна както за участниците ,така и за многобройните зрители в местността Шилигарника бе дисциплината „весел биатлон”,в която се включиха няколко дами и френският посланик у нас Ерик Лебедел,който стана и победител. Външният ни министър Екатерина Захариева изрази увереност, че тази инициатива ще продължи и за в бъдеще.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тристранна среща между ЕС, Япония и САЩ за новите американски тарифи
Тристранна среща между ЕС, Япония и САЩ за новите американски тарифи
Край бреговете на Либия са спасени 125 мигранти
Край бреговете на Либия са спасени 125 мигранти