НОВИНИ

Екатерина Захариева пристига на двудневно посещение в Черна гора

"България няма да пести усилия за това Черна гора да стане член на Европейския съюз, когато е готова." С това послание вицепремиерът по правосъдната реформа и външен министър Екатерина Захариева пристигна на двудневно посещение в Подгорица. То е част от балканската й обиколка след Сърбия, Албания, Македония и Босна и Херцеговина.

bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 31.08.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

В разговора си със своя колега Сърджан Дарманович, министър Захариева го увери, че за България европейският проект за мир, просперитет и стабилност не е завършен, докато страните от Западните Балкани не се присъединят към съюза и това ще е приоритет по време на нашето председателство на Европейския съвет.

На свой ред министър Дарманович благодари за подкрепата на България за приемането на Черна гора в НАТО и за изпращането на хеликоптер на помощ в гасенето на пожарите това лято.

Екатерина Захариева, зам. министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи: За мен е голяма радост да бъда във Вашата красива страна за втори път. За съжаление, само за втори път, веднага след посещението на нашия президент Румен Радев. Разбира се, искам да Ви поздравя и за съвсем скорошното Ви членство в НАТО. България винаги Ви е подкрепяла. Ние бяхме една от първите държави, които ратифицираха споразумението с НАТО.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради изстрел евакуират стадион в Лондон
Заради изстрел евакуират стадион в Лондон
Кочериново протестира заради липса на вода
Кочериново протестира заради липса на вода