НОВИНИ

Екатерина Захариева се срещна с ливанския си колега Джебран Басил

Външният министър на Ливан, Джебран Басил е на първо официално посещение у нас по покана на колегата си Екатерина Захариева.

bnt avatar logo
от БНТ
17:43, 29.03.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Сред обсъдените теми, е предстоящото завръщане на сирийските бежанци в Родината им. И двамата външни министри смятат, че те трябва да се завърнат доброволно, в една сигурна среда, а международната общност да подкрепи този процес. Външният министър на Ливан се срещна и с председателя на Парламента Цвета Караянчева, и с президента Румен Радев. Държавният глава е заявил , че Ливан е най - силно засегнат от бежанските процеси, а Европейският съюз трябва да се ангажира по- активно с укрепване на стабилността в региона на Близкия Изток.

Джебран Басил,министър на външните работи и емигрантите на Ливан: За разлика от Ливан, България пое по-умерена позиция по отношение на бежанците от Сирия и отказа да приема нелегални мигранти. Ливан обаче приемаше всички, но е време това да спре, тъй като вече няма оправдание за тази миграция. Сега трябва да помогнем за възстановяването на Сирия, за да се върнат и хората там.
Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Ливан е една от държавите, които понесе най-голяма тежест по отношение оказване на помощ на сирийските бежанци, бягащи от войната. По официални данни 1 млн. бежанци от Сирия се намират в Ливан. Разбира се, завръщането на сирийските бежанци трябва да бъде придружено от започването на политическия процес там.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приеха промените в ГПК, целящи баланс между интересите на кредитори и длъжници
Приеха промените в ГПК, целящи баланс между интересите на кредитори и длъжници
България с демарш след изявлението на турския външен министър
България с демарш след изявлението на турския външен министър