НОВИНИ

Екатерина Захариева се срещна с работодателските организации

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева проведе среща с национално представените организации на работодателите в България.

екатерина захариева срещна работодателските организации
bnt avatar logo
от БНТ
17:44, 24.07.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

"В рамките на посланическата конференция отправих молба към всички представители на дипломатическите ни мисии в чужбина да бъдат активни и да съдействат на българския бизнес. Той има капитал и самочувствие да създава работни места и да работи за увеличаване на износа", заяви министър Захариева в рамките на срещата.

Вицепремиерът допълни, че е много важно нашата дипломация да бъде практична и ориентирана към икономиката.

„Независимо че малко места имат търговски представителства, работата на българските дипломати е да презентират България като добро място за инвестиции", каза още Екатерина Захариева. „С вас работим от години добре заедно, надявам се да задълбочим сътрудничеството си", обърна се вицепремиерът към представителите на бизнеса.

Акценти в разговора бяха въпросите за подготовката на двустранни споразумения на страната ни за обмен на работна сила с Украйна, Молдова и Армения и членството на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

„Приели сме членството на България в ОИСР за един от най-важните външнополитически приоритети.

Усилията на страната ни са оценени и имат подкрепата на много европейски държави", каза вицепремиерът Захариева.

Бизнесът от своя страна изрази подкрепа за работата на правителството в тази посока. Екатерина Захариева и представителите на бизнеса се обединиха около мнението, че участието на България в ОИСР ще допринесе за подобряването на бизнес средата у нас.

На срещата присъстваха Васил Велев, председател на управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България, Божидар Данев, изпълнителен председател на Българската стопанска камара, Евгени Иванов, изпълнителен директор и член на управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Цветан Симеонов, председател на управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата и Габриела Димитрова от дирекция „Международно сътрудничество".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападението с трион в Швейцария не е терористичен акт
Нападението с трион в Швейцария не е терористичен акт
Спомен за Ванча Дойчева от Златния фонд на БНТ
Спомен за Ванча Дойчева от Златния фонд на БНТ