НОВИНИ

Екатерина Захариева се срещна със съветника по национална сигурност Джон Болтън

Във Вашингтон вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева се срещна със съветника на президента Тръмп по национална сигурност Джон Болтън и с представители на неправителствени организации на републиканците и демократите. Специалните ни пратеници в американската столица Ирина Цонева и Илия Иванов с подробностите.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
06:27, 07.11.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

На среща, продължила много по-дълго от протоколното време, вицепремиерът Екатерина Захариева и съветникът по националната сигурност на президента Тръмп Джон Болтън обсъдиха стратегическото партньорство между България и Съединените щати в сферата на енергетиката и възможностите за диверсификация на газовите доставки.

С изтребителите Ф16 САЩ участват в търга за закупуване на нови бойни самолети за армията ни.

Екатерина Захариева - вицепремиер и министър на външните работи: Обсъждахме като цяло модернизацията на българската армия, но в никакъв случай не сме обсъждали детайли по търга, защото експертите са независими.

Екатерина Захариева и Джон Болтън обсъдиха и Ситуацията в Близкия изток и политиката на страната ни на Балканския регион.

Екатерина Захариева - вицепремиер и министър на външните работи: И тава, което е най-важно за България е, че отново се чу благодарност за усилията, които България полага за стабилност и просперитет на Балканите, дебатирахме какво можем да направим, за да продължим заедно този път.

Пред българския първи дипломат Джон Болтън заяви категоричния ангажимент на Съединените щати за участие в различни проекти на Балканите.

В изборния за САЩ ден Екатерина Захариев получи похвали за лидерската роля на страната ни Балканския регион и от представители на неправителствените организации на републиканците и демократите, с които разговаря във Вашингтон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът продължава обсъждането на бюджета за 2019 г.
Парламентът продължава обсъждането на бюджета за 2019 г.
В САЩ гласуването на междинните избори приключи в повечето щати
В САЩ гласуването на междинните избори приключи в повечето щати