НОВИНИ

Екатерина Захариева ще води делегацията на ЕС на срещата на Г-20 в Аржентина

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за Аржентина за участие в срещата на външните министри на страните от Г-20, която ще се състои на 20 и 21 май в Буенос Айрес, съобщиха от от пресцентъра на Министерството на външните работи. Захариева ще ръководи делегацията на ЕС.

екатерина захариева води делегацията срещата аржентина
bnt avatar logo
от БНТ
10:21, 19.05.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света

В рамките на участието си във форума в Буенос Айрес се очаква вицепремиерът Захариева да има и двустранни срещи със свои колеги от държавите от Г-20.

Групата на двайсетте - Г-20, е учредена през 1999 г. като формат за среща на финансовите министри и управителите на централните банки. Тя включва 19-те страни с най-големите икономики в света - Австралия, Аржентина, Бразилия, Великобритания, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, САЩ, Турция, Франция, Южна Корея, Южна Африка, Япония, и Европейския съюз.

Членовете на Групата заедно представляват 85 процента от световния брутен национален продукт, генерират 75 на сто от международната търговия и съставляват две трети от световното население.

Аржентина е настоящият ротационен председател на Г-20. Приоритетите, избрани от аржентинското председателство на Г-20 за 2018 г., са бъдеще на заетостта, развитие на инфраструктурата за устойчивото бъдеще на прехраната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сеул се отказа да участва във военновъздушни маневри с авиация от САЩ
Сеул се отказа да участва във военновъздушни маневри с авиация от САЩ
Росен Плевнелиев: Председателството на България е исторически успех за нея
Росен Плевнелиев: Председателството на България е исторически успех за нея