НОВИНИ

Екип на "По света и у нас" провери мерките за сигурност в "Пирогов"

След нападението на медицинска сестра в болницата, присъствието на охрана е по-видимо. Екип на "По света и у нас" изкара няколко часа с нощната смяна в "Пирогов", за да провери как лекарите приемат новите мерки за сигурност.

bnt avatar logo
от Альоша Шаламанов
08:23, 04.11.2017
Чете се за: 00:55 мин.
Още

Малко преди 22 часа млад мъж търси помощ в травматологията на "Пирогов", след като пострадал при инцидент след употреба на алкохол

"Всичко е нормално, пих 2-3 бири. Аз се порязах без да искам. В "Пирогов" са ми най-добрите приятели, на тях мога да разчитам, и в 9-то районно"

По време на нощните дежурства в петък и събота случаи като този се увеличават, а пациентите, употребили алкохол, се определят като рискови. С годините, обаче, лекарите са си изградили тактика за работа с пияни и дрогирани пациенти.

д-р Николай Цуцумански - и.д началник клиника по "Детска ортопедия и травматология", УМБАЛСМ "ПИРОГОВ": Къде внимателно, къде малко по-строго от наша страна, но си има. Човек трябва да бъде гъвкав и ако е преценил правилно човека срещу него, няма да има проблем.

Понякога агресията срещу лекарите е провокирана и от дългото чакане пред кабинетите. През детската травматология и хирургия през нощта преминават по средно 30 пациенти.

д-р Николай Патоков - шеф екип на нощната смяна в Детския хирургичен кабинет на УМБАЛСМ "Пирогов": Дошли са в 2 часа през нощта и търсят някаква помощ, която ние не можем да окажем. Тогава нещата се изнервят, но все пак ние сме хирурзи, не сме педиатри.

Според лекарите засиленото присъствие на охрана и видеонаблюдението дисциплинират агресивните пациенти.

д-р Николай Цуцумански - и.д началник клиника по "Детска ортопедия и трамватология", УМБАЛСМ "ПИРОГОВ": Когато има спокойствие, се работи много по-бързо и много по-спокойно. Всеки един скандал около кабинета забавя работата.

В "Пирогов" вече тече ремонт, който ще ограничи достъпа на придружители на пациенти до болницата. Предвижда се и изграждане на нова система за видеонаблюдение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как борят агресията в лечебните заведения във Варна, Русе и Благоевград
Как борят агресията в лечебните заведения във Варна, Русе и Благоевград
Тежка катастрофа край Ямбол, премиерът помагал на пострадалите
Тежка катастрофа край Ямбол, премиерът помагал на пострадалите