БНТ-Русе помогна на бездомник, изпаднал в безпомощно състояние. След намесата на екипа ни той е опериран безплатно и ще получи документи за самоличност. За случая сигнализираха наши зрители, които от две седмици се опитват да спасят мъжа.

Русе

63-годишният Ангел Маринов е работил в „Топлофикация“ – Русе, но го съкратили и останал без работа. Не след дълго изгубил и дома си. От няколко години живее в необитаема постройка на улица „Канлъ дере“.

В началото на тази година обаче здравословното му състояние се влошило и той вече не може да ходи.
Ангел остава да лежи на улицата в продължение на две седмици. Храна и чисти дрехи получавал от съседи, които няколко пъти са подавали сигнал на телефон 112.

Марияна Петрова
„Като се стопи последният сняг, му видях краката. Те са измръзнали. Извиках линейка. За ампутация са и двата крака. Прибраха го, но понеже няма лична карта и осигуровки, няма как да го приемат, нито да му помогнат и го върнаха пак тук.“

Екипът ни потърси съдействие от Дирекция „Здравни и социални дейности“ към община Русе. За да проверят случая, на място пристигнаха социални работници.

Мариела Личева – директор на Дирекция „Здравни и социални дейности“ в община Русе
„Вече работим по случая. Първо да бъде идентифицирано това лице. Организирали сме се с медицински център „Медика“. Чакат го, ще го посрещнат, ще го изкъпят и съответно веднага ще му се окаже първа помощ и ще му направят операция, защото той е в критично състояние.“

Като се възстанови след операцията, Ангел Маринов ще бъде освидетелстван от ТЕЛК, за да получи правото да бъде настанен в дом за хора с увреждания.