Работата по българската песен за Евровизия тече с пълна сила. Екип от чуждестранни и български композитори се събра в София на музикален лагер. А Виктория, която ще представи страната ни на голямата сцена в Ротердам, ще може да избере между няколко песни, създадени специално за нея.

Виктория Георгиева - български представител на Евровизия 2020: Искам всяка една моя песен да има послание и за мен това е най-важното - да има какво да кажем на хората, а не просто да напишем някакъв текст и ей така да пуснем песен.

Какво си представяте като чуете музикален лагер? Творци, вдъхновение, инструменти, много настроение.

Някой си припява, друг тактува с крак. Започват. Спират. И пак отначало. Докато идеите не се превърнат в думи и ноти.

Виктория Георгиева - български представител на Евровизия 2020: Пускаме музика, танцуваме, пеем, много е хубаво и забавно.
Сане Устербърг - автор на песни, продуцент, изпълнител от Швеция: Важно е да вярваш в това, което правиш, да се забавляваш.
Мартин Масаров - продуцент и музикант от България/Швеция: Ние сме музиканти, ние имаме свои начини да преведем чувствата в музика.

Първо трябва да усетят Виктория като изпълнител.

Сане Устербърг- автор на песни, продуцент, изпълнител от Швеция: Аз мисля, че нейния стил е много различен.
Корнелия Виибълс - продуцент и музикант от Швеция: Най-добрата песен за нея е тази, която и дава възможност да покаже диапазона на нейния глас.
Мартин Масаров - продуцент и музикант от България/Швеция: Слагаш една съставка и не, няма универсална рецепта. Трикът е да правиш музика със страст.

Все пак добавят по щипка любов.

Геновева Христова - Лигна груп: И освен това нещо, което все пак да ни отличава, че това е българската песен.

А дали една песен ще стане хит - решава публиката.

Геновева Христова - Лигна груп: Ние използваме добрата практика на нашите партньори от БНТ - работим с фокус-групи. Фокус-групите са от цяла Европа или това са евровизионните фенове, меломаните, които всъщност трябва да спечелим за България, да спечелим с нашия български представител. И ние ще запитаме, предполагам 4-5 песни ще бъдат в селекцията.
Мартин Масаров - продуцент и музикант от България/Швеция: Те са различни да и това е плана на този лагер.
Виктория Георгиева - български представител на Евровизия 2020: Искам да бъда запомнена.