НОВИНИ

Екипи на БЧК в Русе правят регистър на бездомните хора

Доброволци от Българския червен кръст обикалят районите на Русе в издирване на бездомни хора. Досега са открити нови 19 души. Всички хора без подслон ще могат да получат топла храна, психологическа и социална подкрепа в кризисната трапезария, която до дни отваря врати.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
20:39, 12.11.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Ежедневно кризисната трапезария на Червения кръст в Русе посещават 40 души. В нея те получат храна, подслон и топли дрехи. Сега при обиколките екипите на Червения кръст непрекъснато попадат на непознати за тях хора, които са загубили жилищата си или са изгонени от роднини. Понякога изпадналите в беда сами отиват пред офиса на БЧК и чакат някой да им помогне. При последния подобен случай възрастен човек дни наред спял на пейка пред входа.

Антоанета Ябанозова-директор на ОС на БЧК-Русе: Тази година направихме вече два обхода. Срещнахме се с около 20 души, които са оповестени, че нашата кризисна трапезария започва работа.
;

Борис Борисов е направил свой дом изоставена постройка, непосредствено до голям търговски комплекс. Казва, че има 20 години трудов стаж във вагонния завод и в речното параходство. Без пенсия е и макар да има близки, е избрал да живее на улицата.

Борис Борисов: Вътре спя - къде да спя на друго място?

Казва, че не знае къде ще спи, щом настъпят зимните студове.

Кризисната трапезария за бездомни хора на Червения кръст в Русе отваря врати през тази година месец по-рано, защото от организацията са успели да осигурят по-добро финансиране. Тя ще работи до първите по-топли дни на пролетта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви мерки се предприемат срещу недостига на кадри в туризма?
Какви мерки се предприемат срещу недостига на кадри в туризма?
Протестът за горивата и този на майките на деца с увреждания се сляха в София
Протестът за горивата и този на майките на деца с увреждания се сляха в София