НОВИНИ

Екипът на "България от край до край"

Свобода - това е ключът в работата на екипа на едно от най-рейтинговите предавания на БНТ.

Надя Обретенова
от Надя Обретенова
16:26, 24.07.2019
8932
Чете се за: 00:54 мин.
Истории

Малък екип прави документалното риалити "България от край до край". Посоката, в която да тръгнат на снимки, избират буквално двама души - авторът Йордан Димитров и продуцентът Мариела Драголова.

Мариела е пътешественик по душа, въпреки че всеки ден ѝ се налага да се гмурва в политическия живот и да търси подводни камъни там.

Причината е, че е продуцент на политическото ток шоу "Още от деня". А "България от край до край" е малкото ѝ бягство.

;

Историите и думите на "България от край до край" в последните сезони запечатват двама оператори. Водени от любопитството на откривателя и с безкрайно внимание към детайла през обектива на камерата гледат Миглена Гайдарова и Михаил Врабчев.

;

Причината да виждаме от птичи поглед омайни кътчета на България е Кристиян Караиванов, който майсторски управлява дрон по време на снимките.

;

Процесът на сглобяване на епизодите е един от най-сложните етапи при правенето на "България от край до край". Да избереш само 25 минути от многото кадри, интервюта, сюжети, истории, които понякога са часове суров запис. Това е истинско предизвикателство пред целия екип и най-вече за автора на предаването Йордан Димитров, който е и режисьор на документалното риалити.

Ако сте от феновете на предаването, сигурно сте забелязали как всеки епизод прелива от кадър в кадър, а символите и посланията на всяко място разкриват герои, характери, знакови места и забравени кътчета от България. Щрихите в процеса на монтажа на "България от край до край" поставя Росица Господинова, която е монтажист на предаването.

;

Вижте във видеото втората част от интервюто ми с Йордан Димитров, в което той разказва за мъдростта на своите герои.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложба разказва 70-годишната история на отношенията между България и Китай в НС
Изложба разказва 70-годишната история на отношенията между България и Китай в НС
Тереза Мей напуска Даунинг стрийт 10
Тереза Мей напуска "Даунинг стрийт" 10