Екипът на БНТ отбелязва тази вечер 60-ата си годишнина. Събитието вече започна.

София

"Имаме всичко, ти само гледай", казваше Драгомир Драганов, обявявайки специалното издание на предаването "БНТ 60" и наистина е така. В архива на БНТ и историята на Българската национална телевизия има всичко - от важните празници, важните събития за страната, новините и моментите, в които сме били в помощ на гражданите.

Чест прави тази вечер, че на тържеството до нас е и първият режисьор на Българската национална телевизия Иванка Антонова.

Тази вечер говори и генералният директор на БНТ Емил Кошлуков, който направи равносметка за постигнатото през годините.

Емил Кошлуков, генерален директор на Българската национална телевизия: Всеки един от хората, преминали през БНТ, през "Сан Стефано" е оставил следа, е допринесъл с нещо. Според мен трябва да го ползваме, трябва да вървим напред и трябва заедно да постигаме успехи. И съм донякъде горд, че въпреки тежката финансова криза и условия ние успяхме през тази година да постигнем не малко. Имаме отново "Евровизия", въпреки че е много скъп и труден конкурс, продължаваме преговорите за "Под прикритие" и продължаването на сериала. Надявам се, че това е един от най-успешните продукти на БНТ, който ще бъде продължен. Имаме вече работна група към парламентарната комисия за медии и култура, за промяна на закона, а днес получих писмо от Министерството на културата - възможно е да започнат разговорите за промяна на начина и обема на финансиране в Закона за телевизията. Успяхме да минем успешно през избори, през изпитания и трудности и вярвам, че тази вечер заслужаваме малко песни, танци и забава.