НОВИНИ

Екипът на евродепутата Андрей Новаков създаде ​социална мрежа "Селоводител"

Социална мрежа наречена "Селоводител" създадоха евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков и екипът му. Целта е да се популяризира българското село в чужбина.Всеки може да качи в мрежата снимки на селото си и да даде полезна информация за него. Официалната премиера на страницата "Селоводител" ще бъде в понеделник във Френския институт в столицата.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
20:37, 28.10.2018
11948
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Идеята възникнала заради продължаващото обезлюдяването на българските села.Андрей Новаков призовава всеки да качи в мрежата най-хубавите и задължително авторски снимки от своето село, за да го популяризира в чужбина пред хора, търсещи спокойно място за живот или работа.

Андрей Новаков, евродепутат от ЕНП: Това, което ще направим е да предложим най- полезната информация за всеки човек преди да избере да отиде там дали само за уикенда, дали да премести бизнеса си там, или хора, които могат да работят от компютъра си да изберат защо не за новия си дом. Ще можем да достигнем до милиони хора в цяла Европа и САЩ, така че да представим българското село там.

Всеки може сам да направи профил на своето село в страницата, а Новаков и екипа му ще го преведат засега на английски, а после и на други езици и ще го промотират. Снимките могат да са на забележителности, музеи, църкви. Екипът вече е качил на страницата подробна информация за български села. Отваряме село Козирог.

Андрей Новаков, евродепутат от ЕНП: Над 60 декара имат терени за продажба, ако си решил да развиваш земеделие, на 15 км е най-близката болница или поликлиника и ето в галерията можем да видим църквата, водопадите, природата там.

Може да се види още дали селото има училище или детска градина, има ли хубав интернет или главен път наблизо. Вече са направени около 40 профила на села. Сега са на ход хората да създадат още.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арктически фронт донесе сняг в Испания
Арктически фронт донесе сняг в Испания
Ученици от НГДЕК почистиха паметните плочи на народни будители
Ученици от НГДЕК почистиха паметните плочи на народни будители