Регионалната екоинспекция в Бургас е внесла сигнал до прокуратурата срещу Ветко Арабаджиев - за неизплатени глоби в размер на 7 млн. лева на пречиствателната станция за отпадни води във ваканционното селище "Елените", чийто собственик е Арабаджиев.

Бургас

Съоръжението в курорта функционира от 2012 г., но досега все още няма издадено разрешително за заустване на отпадните води, сочат документите в бургаската екоинспекция.

Инж. Тонка Атанасова, директор на РИОСВ-Бургас: Пречиствателна станция "Елените" в годините е проверявана многократно от страна на Регионалната инспекция, тъй като тя към настоящия момент е без действащо разрешително за заустване на пречистени води, което би трябвало да бъде издадено от Басейнова дирекция- Варна.

Всяка година екоинспекторите са вземали проби от водата и са налагали глоби за незаконно заустване на отпадните води от "Елените", но собственикът Ветко Арабаджиев не е плащал нито стотинка.

Инж.Тонка Атанасова, директор на РИОСВ-Бургас: Според Наредбата за изчисляване на санкциите за емисионните норми- имаме превишение на емисионните норми и санкцията нарастна до 2016 г. до 7 милиона.

Тази година при поредната проверка е била наложена нова глоба в размер на 1,8 млн. лв, а след като отново не е имало плащане, актовете вече са изпратени в прокуратурата.

РЗИ - Бургас: Ветко Арабаджиев дължи 7 млн. лв глоби заради селище "Елените"

РЗИ - Бургас: Ветко Арабаджиев дължи 7 млн. лв глоби заради селище "Елените"

Сигнал до прокуратурата и Националната агенция за приходите срещу Ветко Арабаджиев е внесла Регионалата екоинспекция в Бургас, съобщи БНР. Сигналът е...