НОВИНИ

Екоминистърът: В парк Пирин ще може да се изграждат ски писти

Това обаче може да става единствено след провеждане на процедура за оценка на въздействието върху околната среда, категоричен беше Димов. В 12 часа той започна да отговаря на живо във Фейсбук на въпроси свързани с изграждането на втори лифт на Банско.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска / БГНЕС
12:34, 03.01.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
екоминистърът парк пирин изграждат ски писти

С новото решение на Министерския съвет се позволява изграждане на ски съоръжения, писти и лифтове на територията на парк "Пирин". Това обясни министърът на околната среда и водите Нено Димов, който от 12 часа днес отговаря на живо на въпроси във Фейсбук. По думите му, все още няма официално внесено предложение за изграждане на обекти от концесионера в Банско.

Разрешенията обаче за каквито и да е било обекти ще се дават след извършване на подробна оценка на въздействие върху околната среда и обществено обсъждане, категоричен беше екоминистърът. Той не отговори на въпрос на зрители какъв е размера на концесионната такса, която печели държавата от отдаването на концесия на териториите за ски съоръжения над Банско.

Можете да гледате отговорите на министъра в следното видео:

;;

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще настоява при изграждане на втори кабинков лифт в ски зоната над Банско да се забрани достъпът до нея с автомобили. Министърът каза, че в момента голяма част от туристите се качват в ски зоната с коли, което увеличава замърсяването в района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама руски пилоти загинаха при катастрофа на боен хеликоптер в Сирия
Двама руски пилоти загинаха при катастрофа на боен хеликоптер в Сирия
Таксиметрови шофьори от Пловдив готвят протест заради висок патентен данък
Таксиметрови шофьори от Пловдив готвят протест заради висок патентен данък