НОВИНИ

ЕКСКЛУЗИВНО! САМО БНТ РАЗПОЛАГА С КАДРИ НА АТЕНТАТОРА ОТ АНСБАХ!

БНТ разполага с ексклузивни кадри с мъжа, който се самовзриви в неделя в германския град Ансбах и рани 15 души. Пред камерата на БНТ сириецът Мохамед Далил застава два пъти, за да разкаже за престоя си у нас и проблемите, които срещаТой е пристигнал в България с бежанската вълна през 2013, когато все още Европа не е залята от мигрантската криза. През 2013 в България влизат 7100 мигранти, като за предходната година са само 1300.Защо е застанал пред камерата и какво разказвa вижте във видеото.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
14:48, 27.07.2016
9486
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Далил бил спокоен и изплашен младеж, разказва пред Теодора Асенова, че го е страх от неясното бъдеще и че избягал от войната в Сирия, надявал се на убежище, а попаднал в мизерията на бежанския лагер в "Овча купел", където спял навън и нямал храна.

При втората среща на Теодора Асенова с Далил той споделя, че е попаднал на измамници, които взели пари от него и приятеля му, за да им осигурят външен адрес, но се оказва, че такъв не съществува. А транспортът, който име осигурен срещу парите, които са платили всъщност ги отвежда отново в бежанския център в "Овча купел", където са били настанени при получаването на статут и са мизерствали.

Пред Теодора Асенова Мохамед разказва, че е останал без пари, без храна и подслон и разчитал само на приятели от бежанския център, които му носели хляб и мляко, както и му осигурили и тънък дюшек. Това става в края на ноември в 2013 г.

Унас Мохамед Далил е получил хуманитарен статут. Не е регистриран за никакви престъпления в страната ни. Напуска България в средата на 2014. Кандидатства за убежище и в Германия, но молбата му е отхвърлена и е трябвало да бъде депортиран в България. По-късно депортацията е спряна, понеже германските власти са получили експертиза за психическа нестабилност. Тя е задействана отново на 13 2016 г. Далил е уведомен за депортирането.

На 24 юли 2016 той се самовзриви в град Ансбах, след като не беше допуснат до музикален фестивал. За щастие няма жертви.

Преди това Мохамед Далил се е заклел във вярност на групировката "Ислямска държава", както показва видеозапис в мобилния му телефон, а тя на свой ред пое отговорност за нападението и го обяви за един от нейните войни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последно: Магистратите ще декларират дали членуват в тайни общества
Последно: Магистратите ще декларират дали членуват в тайни общества
Тримата сирийци, обвинени в тероризъм, отиват на съд
Тримата сирийци, обвинени в тероризъм, отиват на съд