Само 20 дни остават до идването на дядо Коледа от Лапландия. За първи път той даде интервю на малки репортери - малките репортери на БНТ. По същото време за интервю с дядо Коледа дойде и екип на Си Ен Ен с един от най-известните журналисти Ричард Куест. По това време на годината дядо Коледа е най-търсеният и най-чаканият старец на света.

Срещата на малките репортери в дома му до столицата на Лапландия- Рованиеми беше вълнуваща. Питаха го за всичко, което им хрумне - за какво мечтае, как си почива, къде е баба Коледа. Дядо Коледа истински се развълнува от изпълнението на талантливата 10-годишна Лидия, която представи България на Детската Евровизия в Малта. Тя му подари песента си "Вълшебен ден." Дядо Коледа получи и писма с желания от български деца.

Вижте малка част от вълшебното пътешествие на малките репортери и Лидия в страната на чудесата Лапландия и срещата им с дядо Коледа.


Малките репортери на БНТ: Дядо Коледа е много добър човек!

Малките репортери на БНТ: Дядо Коледа е много добър човек!

Да отидеш в Лапландия, да се срещнеш с Дядо Коледа и да погалиш елените, които теглят шейната с подаръците. Всичко това се случи преди броени дни на М...

Много други вълнуващи и любопитни моменти сме запазили за филма, който ще излъчим точно на Коледа на обяд ,веднага след обедните новини. Ще видите какво изпя дядо Коледа и проговори ли на български с помощта на децата. Ще чуете как отговори на въпроса - послушен ли е бил като дете и слуша ли сега ? Отговорът беше много важен ,за да получи и друг подарък, освен диска с песента на Лидия. Ще ви разкажем за елфите - най-важните от тях са домашните, горските и на сауната ,ще ви заведем във ферма за елени, където търсихме Рудолф и при полярните животни.

Всичко това - във филма "Вълшебен ден: Малките репортери при дядо Коледа в Лапландия" - точно на Коледа- 25 декември след обедната емисия „По света и у нас“ по БНТ1!

Проектът се осъществява с любезното съдействие на Visit Rovaniemi – the Official Hometown of Santa Claus и финансовата подкрепа на верига хипермаркети „Технополис“, „Пътища Пловдив“ АД, Кулинарна Академия HRC, фирма „Градус“, „Петрол“ АД, „Амер Спортс България“ ЕООД и издателски къщи „Анубис“ и „Булвест 2000“.