НОВИНИ

ЕКСКЛУЗИВНО: Къщата, където се предполага, че се е самоубил Росен Ангелов

Нашият репортер Милена Кирова достигна до къщата, където се предполага, че се е самоубил Росен Ангелов. Мъжът е обвинен в убийството на шестима души в Нови Искър и беше обявен за общодържавно издирване. Операцията по издирването му продължи близо една седмица в района на село Луково.

Милена Кирова
от Милена Кирова
16:37, 08.01.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Тишина и пустош. В село Луково можеш да вървиш с километри и да не срещнеш никого. Повечето къщи са празни, изоставени, порутени - добро убежище. При претърсването на района от полицията квадрант по квадрант, униформените най-вероятно са отбелязвали проверените къщи с хикс.

По стени, врати и пощенски кутии забелязваме зачеркването с тебешир. И там на осмия километър пеша през гората срещаме Бай Любчо. Виждал заподозрения Росен в селото. Определя го като спокоен човек.

Пазаруваше, ходел пеша по 10 км до Курило на работа в сервиза.
;

Това е къщата където полицията откри трупа на мъж, отговарящ на описанието на Росен Ангелов. След приключване на огледите, тя остана запечатана.

След присъдата на Росен Ангелов от 2009 година, полицията няколко пъти е проверявала адреси в Добричко, София и Своге. Още тогава хора от обкръжението му са знаели, че Ангелов се издирва, но не потърсили полицията, съобщиха от МВР.

гл. комисар Христо Терзийски - директор на ГД "Национална полиция": Няма нито един човек от блока в „Дружба", където е живял доста дълго време, от сервиза, в който е работил доста дълго време. Нито един човек не се обади да каже, че го познава този Росен по някакъв повод.

След убийството в Нови Искър в полицията са постъпили множество сигнали от хора, които разпознали Росен от снимките, публикувани в медиите. От МВР уточниха, че балистична експертиза трябва да докаже, дали гилзите открити около тялото намерено вчера са, като тези, с които е извършено шесторното убийство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Построяването на нови патрулни кораби за Военноморските сили ще излезе по-скъпо
Построяването на нови патрулни кораби за Военноморските сили ще излезе по-скъпо
20 курсанти се обучават за военни лекари във Военноморското училище във Варна
20 курсанти се обучават за военни лекари във Военноморското училище във Варна