Нашият репортер Милена Кирова достигна до къщата, където се предполага, че се е самоубил Росен Ангелов. Мъжът е обвинен в убийството на шестима души в Нови Искър и беше обявен за общодържавно издирване. Операцията по издирването му продължи близо една седмица в района на село Луково.

© снимки: Милена Кирова
Издирваният за шесторното убийство Росен Ангелов се е самоубил

Издирваният за шесторното убийство Росен Ангелов се е самоубил

МВР е открило тялото на издирвания за шесторното убийство в Нови Искър Румен Ангелов. По първоначали данни на полицията той се е самоубил. Има информа...

Тишина и пустош. В село Луково можеш да вървиш с километри и да не срещнеш никого. Повечето къщи са празни, изоставени, порутени - добро убежище. При претърсването на района от полицията квадрант по квадрант, униформените най-вероятно са отбелязвали проверените къщи с хикс.

По стени, врати и пощенски кутии забелязваме зачеркването с тебешир. И там на осмия километър пеша през гората срещаме Бай Любчо. Виждал заподозрения Росен в селото. Определя го като спокоен човек.

Пазаруваше, ходел пеша по 10 км до Курило на работа в сервиза.
МВР откри тялото на издирвания за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов

МВР откри тялото на издирвания за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов

По данни на полицията той се е самоубил в къща в село Луково. Очаква се ДНК експертиза да установи самоличността му. Полицията смята, че Ангелов е изв...

© снимки: Милена Кирова
Установяват дали откритото тяло e на издирвания убиец от Нови Искър

Установяват дали откритото тяло e на издирвания убиец от Нови Искър

ДНК експертиза ще установи дали откритото тяло във вилната зона на село Луково е издирваният убиец от Нови Искър Росен Ангелов. Тялото беше намерено с...

Това е къщата където полицията откри трупа на мъж, отговарящ на описанието на Росен Ангелов. След приключване на огледите, тя остана запечатана.

След присъдата на Росен Ангелов от 2009 година, полицията няколко пъти е проверявала адреси в Добричко, София и Своге. Още тогава хора от обкръжението му са знаели, че Ангелов се издирва, но не потърсили полицията, съобщиха от МВР.

гл. комисар Христо Терзийски - директор на ГД "Национална полиция": Няма нито един човек от блока в „Дружба", където е живял доста дълго време, от сервиза, в който е работил доста дълго време. Нито един човек не се обади да каже, че го познава този Росен по някакъв повод.

След убийството в Нови Искър в полицията са постъпили множество сигнали от хора, които разпознали Росен от снимките, публикувани в медиите. От МВР уточниха, че балистична експертиза трябва да докаже, дали гилзите открити около тялото намерено вчера са, като тези, с които е извършено шесторното убийство.