НОВИНИ

Очевидци и близките на Тодор от Враца с още версии за инцидента

Свидетел по случая със загиналия 18-годишен ученик от Враца се появи днес и пожела да разкаже пред медиите какво е видял на място. Мариан Иванов е планински спасител и пръв е оказал медицинска помощ на Тодор до пристигането на линейката. Преди дни той разказа историята, на която станал свидетел във фаталния вторник на 12 януари пред местно издание, а днес сам беше извикал националните телевизии, за да потвърди думите си.След неговото изявление близките на Тодор също говориха пред медиите.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов Илиана Минковска
11:32, 22.01.2016
Чете се за: 01:53 мин.
У нас

Мариан Иванов разказа, че когато дошъл на мястото на инцидента, скандалът между Тодор и двамата братя Дамянови вече бил стихнал. Видял, че Десислав и Иван били с наранявания, а Тодор между тях видимо се забавлявал. Свидетелят потвърди, че Тодор държал в ръката си бокс, който пуснал на земята. В това време пристигнала и майка му.

Мариан Иванов, очевидец: Чувам майка му как му крещеше: Стига, бе, не писна ли ти? Само скандали! Той вика: Виж какво ми направиха колата, ма, виж ми огледалото! Тя: Ти за едно огледало ли си?! И таман той да каже нещо, така се срина на земята. Някой се затича за вода, майката каза никой да не го пипа, той си има здравословни проблеми и аз предположих, че е епилептик. В този момент майката започна да крещи: Той умира, има ли някой да му помогне.

Мариан, който има медицински познания, дал първа помощ на младежа, докато пристигнала повиканата линейка.

Мариан Иванов, очевидец: Аз съм го предал на лекаря с дишане и пулс, той го е поддържал в същото състояние до болницата, там разбирам, че след половин час е починал.

Разбрали за изявленията на свидетеля, на лобното място на Тодор дойдоха майка му и брат му Ивайло, които изразиха възмущение от чутото.

Цецка Йорданова, майка на Тодор: Това са абсолютни глупости, не съм се карала на Тодор за абсолютно нищо. През цялото време виках кога ще дойде линейка, дори не знаех къде е колата. Благодарна съм на тоя човек, че се опита да му спаси живота, но не бива да говори такива лъжи, да не опетнява името на детето ми. Скарах се на Десислав и му казах: „Веднага се махни от детето ми, защо го преби?!" Тони ми каза: Мамо, спокойно. Десислав се отмести от него, Тони пак ми каза: Мамо, спокойно, и падна.

Мариан вече е разпитан в полицията и каза, че няма да се яви като свидетел в полза на едната или другата страна, а само ако бъде призован от съда или прокуратурата.


;

Друг свидетел на почти целия конфликт между Тодор и нападателите му разказва, че е видял момчето първо да удря единия от двамата братя. По думите на Цветелин Милов, обаче братя Дамянови нанесли поредица от сериозни удари основно по главата на Тодор.

Цветелин Милов, свидетел: "Почнаха да го бият те. Той вече, удариха му главата в задното стъкло. Единият от братята ритна лявото странично огледало и го строши. Ей там до врата се прехвърли случая, това стана за броени минути. От едно такси един клиент слезе и започна да защитава младото момче. Прекратиха боя и после момчето, то пет минути е много, момчето припадна и си удари главата от лявата страна, доколкото разбрах си бил глътнал езика".

;

Разследването разполага с пълен запис на инцидента, завършил със смъртта на Тодор, научи "По света и у нас" от свои източници. Записът е от охранителна камера на банков клон и на него се вижда всичко, което се е случило от самото начало до края.

Разследващите използват видеофайла и като контролно доказателство, по което сравняват обективността на показанията на свидетелите. Резултатите от съдебно-медицинската експертиза още не са готови и на този етап не е ясна причината за смъртта. Разследващите разполагат с направление за консултация и лечение на Тодор в Националната кардиологична болница в София. Източници на "По света и у нас" твърдят, че на разследването е предоставена цялата медицинска документация за здравословното състояние на момчето. От показания на свидетели може да се извади заключение, че от майката на Тодор е укривана информация за здравето му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петролът поскъпна и борсовите индекси се повишиха
Петролът поскъпна и борсовите индекси се повишиха
Новините в 100 секунди
Новините в 100 секунди