НОВИНИ

Експерт: Иновациите и технологиите са 20% от БВП

Българска работодателска асоциация Иновации и технологии обхваща тази нова икономика, която преди 15 години реално не съществуваще, а в момента представляваме близо 20% от БВП, представляваме огромен процент от износа на България и огромен процент от растежа на икономиката, тъй като софтуерната индустрия например последните 10 години расте с между 15 и 20% на година. Това каза в студиото на "Още от деня" председателят на Българската асоциация на софтуерните компании Доброслав Димитров.

bnt avatar logo
от БНТ
19:01, 14.02.2020
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Има много компании, които работят с новите технологии на днешния ден и на утрешния ден. Това включва и производство, това включва целия сегмент от нови предприятия, които се отвориха в България последните 15 години, каза Димитров.

Доброслав Димитров - председател на Българската асоциация на софтуерните компании: Тези индустрии аз ги наричам новата икономика на България.

По думите му "старата" икономика е била само по себе си като идея неправилна, тъй като в момента световната икономика се променя и реално това, което ще даде добавената стойност на утрешния ден, са технологиите, които се създават в момента.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключи изслушването по делото на Google срещу ЕК
Приключи изслушването по делото на Google срещу ЕК
НФСБ настоява за термокамери по границата с Турция заради коронавируса
НФСБ настоява за термокамери по границата с Турция заради коронавируса