Кравата Пенка не е бременна, както твърди нейният стопанин, каза за БНТ Велка Войнова от областната дирекция по безопасност на храните в Кюстендил. Тепърва ще стане ясно дали това може да и коства живота.

От животното са взети кръвни проби и то е под възбрана, докато не излязат резултатите. Тя напусна пределите на Европейския съюз преди седмици и според нормите на Съюза трябва да бъде умъртвена.

Според Областната дирекция по безопасност на храните стопанинът грубо е нарушил ветеринарно-медицинските правила като е допуснал медии да снимат.

Междувременно Пенка стана медийна звезда и съдбата и бе отразена в много медии като BBC и Франс прес. Петиция с хаштаг Savepenka набира популярност в интернет.

Ще бъде ли спасена кравата-беглец?

Ще бъде ли спасена кравата-беглец?

Кравата Пенка премина през границата - през граничния пункт "Отоманци" и прекара около две седмици в Босилеград. След това отново се върна в България....

Организират петиция до ЕП за спасяване на кравата - беглец

Организират петиция до ЕП за спасяване на кравата - беглец

Кравата Пенка стана звезда в почти всички западни и руски медии. Репортажът на "По света и у нас" беше поискан за разпространение от водещи телевизион...