НОВИНИ

Експерти направиха първите огледи на изгорелите тютюневи складове в Пловдив

Експерти от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" заедно със служители на местната служба и прокуратурата направиха първите огледи на изгорелите тютюневи складове в Пловдив. Едва днес - на третия ден след опустошителния пожар, екипите влязоха на терен, за да съберат улики, които да изяснят с точност откъде е започнал пожарът и какви са причините за възникването му.

bnt avatar logo
от Мариела Хубенова
15:48, 24.08.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

В огледа на изгорелите тютюневи складове участват наблюдаващия прокурор, екип от трима следователи към Окръжната прокуратура и разследващи полицаи.

Зад загражденията екипът ни видя криминалистични лаборатории и два пожарни автомобила. В част от складовете продължават да тлеят натрупани с годините отпадъци. В момента огнеборците ги обливат с вода до пълното им изгасване.

Огледите на мястото ще продължат няколко дни, за да бъде изготвена пожаротехническата експертиза. Основната версия за пламъците в първия склад е палеж, извършен от бездомника Любомир Данчев. Той беше задържан за 72 часа. Съдът утре ще реши дали Данчев ще остане за постоянно в ареста или мярката му за неотклонение ще бъде изменена.

Не се изключват обаче и други версии. Още вчера главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че ще се проверява дали е имало инвеститорски интерес към изгорелите сгради. Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов призова гражданите, усетили миризма на бензин в нощта на пожара или забелязали синкав пламък, да свидетелстват пред разследващите.

Пожарът в тютюневите складове унищожи поредните паметници на културата в Пловдив. През март имаше опит да се разруши тютюнев склад на улица „Одрин" 8.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха фотоизложба Спорт в обектива
Откриха фотоизложба "Спорт в обектива"
Ужасът след земетресението в Италия (СНИМКИ)
Ужасът след земетресението в Италия (СНИМКИ)