НОВИНИ

Експерти от община Сливен ще кажат как безопасно да се събори козирката

Лицензирани проектанти и специалисти от Община Сливен ще изготвят експертизи за причините за срутилата се вчера 30-метрова козирка. В тях ще се посочат и начините за безопасно събаряне на козирката. Инцидентът по чудо се размина без пострадали. Нанесени са само материални щети на един автомобил. Днес паниката около блока, от който падна козирката е утихнала, но хората са изправени пред проблема с плащането на щетите.

bnt avatar logo
от БНТ
11:31, 11.04.2017
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
Снежана Кънева - кризисна дирекция в Община Сливен:
„Ние с вас носим отговорността да кажем на тези хора, че законите трябва да се спазват, че имат ангажимент като собственици. Така че в този случай, че Общината има 11 от 55 апартамента в блока, означава, че ние ще направим 100% нашето заплащане и споделено ще направим разходите. А процедурата изисква да премахнем опасността за хората, при това е обществено място. А след това, ако се наложи, ще си търсим парите по съдебен път."

Блокът е строен през 1970-а година, като постепенно апартаментите са станали частна собственост. В тази връзка за справяне със ситуацията от община Сливен се позовават на Закона за етажната собственост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЕВР: Жалбата срещу поскъпването на природния газ е неоснователна
КЕВР: Жалбата срещу поскъпването на природния газ е неоснователна
10 години от смъртта на Кърт Вонегът
10 години от смъртта на Кърт Вонегът