НОВИНИ

Експерти за вредите от новите наркотици

Специалисти твърдят, че предпочитаната от младежите нова дрога "китайски чай" предизвиква силна възбуда заради амфетамина, с който се обработват листата на чая. Ако тинейджъри пушат от този "китайски чай", могат да получат инфаркт или поражение на бъбреците и белите дробове. Гости по темата в "Денят започва" бяха Калин Петков, психолог от ново начало (черно) и Антон Славчев от клиниката по детско-юношеска психиатрия в Александровска болница.

bnt avatar logo
от БНТ
07:35, 30.11.2017
Чете се за: 00:18 мин.
Още

Този вид наркотици са изключително евтини и достъпни, предупреди Калин Петков. По думите му те могат да бъдат поръчани по интернет, тъй като много от тях не са забранени от закона.

В нашата клиника се справяме с резултатите от вредната употреба на психоактивни вещества. Почти винаги има присъствие на марихуана. Често психозата не се разпознава. Тя се характеризира с агресивно поведение, има симптоми и на други психични заболявания, затова казваме, че синдромът при тях е полиморфен - има букет от симптоми на всички спектри на психичните разстройства, каза Антон Славчев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп отговори на критиките на Тереза Мей
Тръмп отговори на критиките на Тереза Мей
Изследване: Българските деца не спортуват
Изследване: Българските деца не спортуват