НОВИНИ

Експертизата за смъртта на 17-годишната родилка трябва да е готова до седмица

До две седмици трябва да излезе експертизата за смъртта на 17-годишната родилка в Панагюрище, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Близките на починалото момиче се съмняват в лекарска грешка от страна на д-р Петър Бътовски, който е следил бременността и ръководил раждането. От болницата казват, че на този етап лекарят ще продължи да работи при тях.

bnt avatar logo
от Златка Далчева
20:24, 04.12.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Мария Димитрова постъпва в болницата в Панагюрище за спешно спекцио на 27 ноември, което преминава успешно. Два дни след раждането състоянието на момичето се влошава, лекарите не успяват да я спасят. Във видео в социалните мрежи, публикувано от бащата на 17-годишната Мария, д-р Петър Бътовски заявява, че раждането е протекло нормално.

Лекарят споделя, че здравето на родилката се е влошило при раздвижването и изразява съмнение за възможна емболия. Близките на Мария обвиняват именно д-р Бътовски за смъртта и и настояват за справедливо наказание.

Въпрос: Д-р Бътовски ще продължи ли да изпълнява своите задължения докато трае разследването?

Марина Тричкова, експерт "Връзки с обществеността" на Унихоспитал, Панагюрище: Доколкото ми е известно, към момента - да, ще продължи.

Три вещи лица работят по изготвянето на комплексна експертиза за смъртта на непълнолетното момиче, съобщиха от Окръжната прокуратура. Проверяват се и документите, свързани с лечението й.

Пламен Пантов, прокурор в ОП - Пазарджик: Към този момент преди да бъдат изготвени назначените експертизи, които казват какви са били причините за настъпилата смърт, няма да се иска отстраняването от длъжност на лекаря, който е ръководел лечението.

Новороденото момченце е здраво и за момента остава в болницата. Роднините са заявили желание да го приберат след погребението, което ще се състои едва след приключване на назначената медицинска експертиза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличение на пенсиите с 6,7% от юли е предвидено в бюджетната рамка догодина
Увеличение на пенсиите с 6,7% от юли е предвидено в бюджетната рамка догодина
Камери уловиха Макрон, Трюдо и Джонсън да се подиграват на Тръмп
Камери уловиха Макрон, Трюдо и Джонсън да се подиграват на Тръмп