НОВИНИ

Експлозия в Пакистан уби поне 22 души

Най-малко 26 са жертвите на експлозия, която избухна днес на пазар в пакистанския град Лахор. Ранените са около 50. Отговорност за експлозията поеха талибаните, въпреки че за момента все още не е окончателно потвърдено, че става дума за атентат, както каза вътрешният министър Чаудри Нисар Али Хан на пресконференция веднага след взрива.

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:30, 24.07.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света
експлозия пакистан уби поне души

Силната експлозия на оживена улица в южната част на града е изпочупила прозорците на околни сгради и е повредила няколко мотоциклета и поне един автомобил.

„Камикадзе от пакистанското талибанско движение използва мотоциклет, превърнат в бомба, за да убие десетки полицаи“, заяви говорител на талибанското движение в комюнике до местни медии. „Нашето послание към съюзниците на враговете на исляма е да не застават на пътя ни“, добави говорителят.

То потвърждава първоначалните съмнения, че не става дума за инцидент, а за самоубийствена атака срещу полицията, каквото мнение бе изразил по-рано високопоставен представител на общинските власти.

Повечето жертви са полицаи и минувачи.

Лахор често става обект на големи бунтовнически атаки в продължаващата повече от десетилетие борба с екстремизма, но напоследък те са по-редки.

Лахор има около 6 млн. население и се смята за културна столица на Пакистан, градът е и на столица на най-влиятелната провинция Пенджаб.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Швейцарският нападател с резачка живеел в гората и отмъщавал на застраховател
Швейцарският нападател с резачка живеел в гората и отмъщавал на застраховател
Вучич към Захариева: Благодаря за подкрепата за европейския ни път
Вучич към Захариева: Благодаря за подкрепата за европейския ни път