Експлозия, определена от турските власти като терористичен акт с кола-бомба, взе тази вечер най-малко 28 жертви в Анкара. Съобщава се за над 60 ранени.

Взривът е бил чут в целия град. Нападението е станало в близост до парламента и до Генералния щаб на турската армия. Оттам потвърдиха, че мишена са били автобуси с военен персонал, които били спрели на светофар. В района има и военни общежития.

Премиерът Давутоглу отмени планирано посещение в Брюксел, където трябваше да замине тази вечер. От съображения за сигурност Висшият съвет за радио и телевизия в Турция е наложил забрана за съобщаване в медиите на информации за нападението. Американското посолство в турската столица е в състояние на тревога. Никой не е поел отговорност за атаката, но според източник от силите за сигурност следите водят към ПКК.

От миналата година Турция е мишена на серия нападения, за които обвинява Ислямска държава. Най-смъртоносното беше на 10 октомври, когато двама самоубийци причиниха смъртта на 103-ма души на централната гара в Анкара по време на про-кюрдски митинг.

Вижте и прякото включване на Нахиде Дениз - кореспондент на БНР и БТА в Турция!