Заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова - Северин Красимиров, се очаква да бъде върнат тази вечер в България с редовен полет от Франкфурт.

Към 18:25 ч трябва да кацне самолета, с който Северин Красимиров ще бъде доведен в България. След това той ще бъде отведен в Русе, за да му бъдат повдигнати две обвинения - за изнасилване и за умишлено убийство по особено жесток начин.

От Северин Красимиров ще бъде взет биологичен материал за ДНК анализ, който ще бъде сравнен с готовите вече проби, взети от местопрестъплението и от дома, който мъжът е обитавал в Русе.

Германия екстрадира Северин Красимиров след писмено уверение от българските власти, че в следствения арест ще му бъдат осигурени всички условия, отговарящи на европейските изисквания.

Цецка Цачева, министър на правосъдието: Гарантираните 4 кв. м. площ, санитарен възел в съответното помещение и другите условия ще бъдат изпълнени от страна на Главна дирекция "Изтърпяване на наказанията". Главна дирекция "Охрана" е тази, която е отговорна за конвоя и довеждането на всички екстрадирани от чужбина лица.
Няма никакви пречки за връщането в България на Северин Красимиров

Няма никакви пречки за връщането в България на Северин Красимиров

Процедурата по екстрадицията на заподозрения за убийството на Виктория Маринова придобива бърз развой. Прокуратурата в град Целе съобщи за "По света...